Sådan kan akne behandles

Akne er en hudlidelse, som oftest rammer teenagere. Symptomerne på akne er, at du får fedtet og uren hud. Dette går oftest udover ansigtet, men det er dog ikke altid i ansigtet, at aknen sætter sig. Akne kan også ramme resten af kroppen, og ses også forholdsvist ofte på eksempelvis ryggen og brystet. Akne skyldes en inflammation i talgkirtlerne. Denne inflammation opstår, når bakterier i talgkirtlerne begynder at nedbryde fedt, som så tilstopper talgkirtlernes åbninger.

Akne og andre typer af hudproblemer er dog meget almindelige, og det skal også siges, at disse tilstande i langt de fleste tilfælde er ufarlige. Dette ændrer dog ikke på, at de kan være meget irriterende og ubehagelige. Det er derfor fuldt forståeligt, hvis du gerne vil af med din akne. I de følgende to afsnit af denne artikel kan du læse mere om, hvordan akne kan behandles.

Midler mod akne

Der findes en række medikamenter og midler mod akne, som kan være til stor hjælp. Disse kan du læse mere om på internettet, hvor du også kan bestille dem. Hvis du er hårdt ramt af akne eller ikke har den store kendskab til behandlingen, kan du altid søge råd hos din praktiserende læge. Din læge vil kunne vejlede dig i forhold til dine hudproblemer, og dermed hjælpe dig på rette vej i forhold til at kunne vælge de rigtige midler. Læs mere om vores midler mod akne her.

Sådan forebygger du akne

Akne kan ramme de fleste mennesker, men du kan gøre meget ved problemet ved at leve en sund livsstil. Dette gælder først og fremmest, at du får en sund og varieret kost. Spis godt med grøntsager og undgå for meget junkfood og alkohol. Derudover er det også vigtigt, at du får en tilstrækkelig mængde af søvn. Det er også en bonus, hvis du kan dyrke motion på jævnlig basis.