Prøv Pokemón TCG

Pokemón startede i 1996-1997 af Satoshi Tajiri. Det var et spil til Nintendo. Efterfølgende udviklede det sig til et kulturelt fænomen, som består af videospil, spillekort, tegnefilmsserie, manga, musik osv. Pokemón TCG står for trading card games, hvilket betyder at bytte spillekort. I spillet skal du bruge pokemón kort, som har hver deres svagheder og styrker, og på den måde skal du besejre modstanderens Pokemón kort. Du kan også spille det online. Køb Pokemón TCG her. Du kan læse mere om spillet her.

Hvordan spiller man?

Når I skal spille, skal I være to og have et sæt kort på 60 kort til hver spiller og en mønt. I Pokemón tager du rollen som træner. Målet med spillet er at besejre din modstander. Kortspillet kan være strategisk, men reglerne er nemme. Så det er bare om at komme i gang! Du vinder, hvis du får fat i alle 6 af din modstanders præmiekort (hvis du besejrer 6 af din modstanders Pokemóns), eller hvis din modstander løber tør for kort, eller ikke har flere aktive Pokemóns.

 1. I skal starte med at blande kortene hver især og lægge dem i en bunke.
 2. I spiller plat eller krone om, hvem der starter.
 3. I skal trække 7 kort fra bunken og placere en Pokemón basic med forsiden nedad på bordet i den aktive zone og op til 5 andre på bordet.
 4. Hvis man ikke har trukket en basic Pokemón i åbningshånden, kan man vælge at afsløre hånden, blande den ind i bunken igen og trække på ny.
 5. Når man trækker en ny åbningshånd, må den anden trække et nyt kort fra deres egen bunke.
 6. Hver spiller tager de 6 øverste kort i deres bunke og lægger dem som præmiekort med forsiden nedad.
 7. Nu vender hver spiller alle Pokemón kort i den aktive zone.

Det er forberedelserne til spillet. Turen går på skift, og man trækker et kort fra bunken og placerer det på hånden. Man kan desuden:

 • Flytte til basic Pokemón fra hånd til bænk i aktiv zone
 • Udvikle en Pokemón ved at lægge en Stage 1 eller 2 ovenpå den korresponderende Basic
 • Tilknytte et energikort fra hånd til bord
 • Spille trænerkort
 • Trække en Pokemón tilbage fra aktiv zone
 • Bruge en Pokemóns evner
 • Så angriber du

Det er et super sjovt spil, og det går aldrig af mode.