Pas på dig selv med bækkenbundsøvelser

Knibeøvelser eller bækkenbundstræning er to ord for det samme, det er nemlig to øvelser, der styrker dine muskler i bækkenbunden. Bækkenbunden er en muskelgruppe med en vigtig opgave, som er med til at holde dine underlivsorganger på plads og bærer tyngden af din krop. Derfor er det en god ide at lave bækkenbundsøvelser. Under graviditet er bækkenbunden på ekstra hårdt arbejde og det er derfor vigtigt at styrke dine bækkenbund, med bækkenbundstræning. Det har nemlig en lang række gavnlige effekter at lave sine knibeøvelser. Bækkenbunden arbejder sammen med de nedereste ryg- og mavemuskler og derfor er det vigtigt at den fungere godt og som den skal. Så kan bækkenbundstræning også hjælpe på et væsentligt problem, som mange gravide og nybagte mødre oplever, nemlig en ufrivillig vandladning. Har du derfor et ønske om at gøre noget godt for dig selv? Så skal du med sikkerhed lave nogle bækkenbundsøvelser. Du vil ikke komme til at fortryde det.

Bevar styrken i bækkenbunden med bækkenbundsøvelser

På samme måde som andre former for træning, så skal bækkenbundstræningen holdes ved lige. Det kan du gøre med nogle gode bækkenbundsøvelser. Træner du derfor din bækkenbund op så den er stærk og så efterfølgende slippe træningen igen, så vil musklerne automatisk miste deres styrke. Det kan tage op til flere måneder at træne bækkenbunden op, hvilket betyder, at det er en træning, som kræver meget vedholdenhed. Til gengæld er det muligt at lave bækkenbundsøvelser på næsten alle tidspunkter af døgnet. Du kan gøre det, hvor det passer dig og når det passer dig. Det kan dog godt være, at det i begyndelsen er lettest af lave øvelserne liggende.

Hvordan kan du lave bækkenbundsøvelser under din graviditet?

At lave sine bækkenbundsøvelser korrekt kræver en lille smule teknik. Det handler ikke om at spænde i balder eller mavemuskler og så er det vigtigt ikke at presse bækkenbunden nedad. Du skal i stedet tænke det som en bevægelse, der går opad. Du kan teste det på en måde, ved at du forsøger at stoppe strålen når du tisser, det kræver nemlig at du aktiverer bækkenbunden. Gør derfor noget godt for dig selv, med bækkenbundsøvelser.