Overgangsalderen – hvad kan du selv gøre?

Det er helt naturligt, at du som kvinde på et tidspunkt går i overgangsalderen. Det er en fase, som for nogle kvinder foregår uden oplevelsen af generende symptomer, mens den for andre kvinder, kan virke generende og voldsom med både fysiske forandringer og gener. Heldigvis er der råd for, hvad du kan forsøge at gøre, for at afvikle nogle af dine symptomer. På https://helsegrossisten.dk/sundhed/kosttilskudsolier/overgangsalder kan du finde et bredt udvalg af kosttilskud til overgangsalderen – og du kan læse med her, og laver og hvad du selv kan gøre.

Hvad kan du opleve under overgangsalderen?

Det er heldigvis langt de fleste kvinder, som går igennem deres overgangsalder uden særlige symptomer på de fysiske forandringer, som kroppen gennemgår. Dog er der kvinder, som oplever forandringerne voldsomt i deres krop, måske symptomer såsom hyppige hedeture, hjertebanken, blødningsforstyrrelser eller at have svært ved at falde i søvn om natten. Hvis symptomerne føles meget generende og voldsomme, er det vigtigt at opsøge sin læge for at udelukke, at der skulle være tale om en underliggende sygdom. Heldigvis er der mange tiltag, som man kan forsøge at gøre sig, for at aflaste symptomerne.

Forsøg dig frem

Det er fra kvinde til kvinde meget forskelligt, hvordan symptomerne på overgangsalderen bedst bedres. Nogle finder stor gavn af at øge deres aktivitetsniveau i hverdagen, andre omlægger deres livsstil og spiser en anden kost, og nogle supplerer deres nuværende kost med kosttilskud til overgangsalderen. Det er vigtigt at understrege, at et kosttilskud aldrig kan erstatte en normal kost, men for nogle kvinder kan kosttilskud til overgangsalder faktisk helt afhjælpe eller fjerne nogle af de mest gængse symptomer. Du kan ikke på forhånd vide, hvilken løsning som passer bedst for dig, og derfor er det bedste råd til dig at forsøge dig frem, indtil du finder en balance, hvor dine symptomer er til at holde ud.