Kortspil hele familien kan være med til

Kortspil har længe været en populær måde at hygge med familien, men det er ikke alle spil, som er så børnevenlige. Af den grund har vi lavet dette indlæg, så vi kan give vores take på, hvilke kortspil der er gode at spille med børn også. Vi tror, at du kender dem alle på listen, men har valgt at nævne dem, såfremt du ikke gør. Ved hvert kortspil nævner vi også kort, hvordan man vinder i spillet, så du næsten er klar til at prøve!

Hjerterfri

Hvis det ikke er helt små børn, så kan hjerterfri være et godt spil. Her kan man spille op til 4 personer, og reglerne er relativt simple at finde ud af. Spillet kræver ikke mere end et spil kort, og et sted at skrive ned på. Så prøv at spil hjerterfri gratis med dine børn! Taberen er den første der får 100 points eller derover.

500

500 er en klassiker, når det kommer til kortspil. Det er oplagt at spille med børnene, da reglerne er simple, og hurtigt kan læres. Det er nok også det spil, som flest bedsteforældre vil spille med deres børn og børnebørn, hvilket gør det til et oplagt spil at lære! Vinderen er den som først når 500! Er der mere end én der kommer over 500, så er det den med flest points der vinder.

Fisk

Fisk er rigtig simpelt. Det handler om at indsamle stik, og stjæle fra hinanden. Spillets regler er derfor lette at lære og lette at forstå – Det gør fisk til det perfekte spil at spille med børnene derhjemme. Hvis de ikke helt er med på hvordan det foregår, så kan man spille fisk som hold, imens de lærer det. Det kræver blot mindst 2 hold. Vinderen er den med flest stik til sidst.

Krig

Krig kan spilles på mange måder. Det kan spilles med kort, som er lavet helt konkret til at spille krig. Eller det kan spilles med et helt normalt spil kort. Ligegyldigt hvilken type krig man spiller, så er det let at lære og forstå. Det handler om at have det kort der har den højeste værdi. Hvis kortene har ens værdi, så står man lige, hvor der lægges 3 kort ud i stedet for 1, og man herefter vender 1 kort hver. Vinderen af runden får alle 8 kort der var i spil. Personen der har indsamlet alle kort til sidst, vinder hele spillet.