Hvad er formålet med din sofa?

Du skal sørge for at overveje, hvad din kommende grønne sofa skal have for et formål. Er det en sofa eller en sofagruppe, hvor hele familien skal kunne sidde og drikke kaffe og spille matador, så er det nok ikke helt optimalt at finde den vildeste flyder, hvor du synker helt ned, når du sætter dig. Er du en rigtig streaming-freak og elsker du at blunde fra tid til anden på sofaen, vil den mindre faste hynde være et helt himmelsk valg.

Der er ikke nogen, der kan sige, at den ene sofa er mere rigtig end den anden, når man kigger på alderen alene. Du kan derfor ikke med sikkerhed gå efter en flyder, hvis du skal flytte hjemmefra som ung, og du kan samtidig opleve, at de faste hynder og lidt højere og formelle former ikke kan passe ind. Der kan dog i de fleste tilfælde være tale om en lidt mindre vigtig værdi i formålet på sofaen, hvis man blot vil hjemmefra i en fart og falder over en billig sofa, der kan udgøre lidt hygge i første omgang.

Hvor mange skal der kunne sidde i sofaen på samme tid?

Noget der kan vægte højt, for den rigtige beslutning om den bedste sofa, er om der er plads til alle dem, der skal være plads til. Ligger du ofte sammen med din partner eller børn på en sofa, så vil noget af det som de fleste glemmer at tage højde for være, at vælge en sofa, der har en god dybde, så man også kan ligge side om side i sofaen. Det kan dog være, at det ikke helt er nok med en 3’er sofa, der er dyb, for hvis der skal klares flere filmaftener med børn og partner på samme tid, så vil en hjørnesofa eller en kombination af 2’ er og 3’er sofa måske være bedre end en enkelt 3’er.

Pladsen spiller selvfølgelig stadig en rolle, men der findes forskellige størrelser af alle slags 2’er, 3’er og hjørnesofaer og mange sofaproducenter har også fokus på, at der skal kunne bygges i moduler. Det sidstnævnte er slet ikke så dumt at investere i, især hvis man måske er et vordende par med en idé om familieforøgelse et par gange i den nærmeste fremtid. Her vil det endvidere være smart at tænke i en praktisk overflade, der er let at rengøre enten i form af læder eller aftageligt betræk.

Sofaen er uden tvivl ét af de møbler, som bliver brugt allermest i de danske hjem og derfor er det ikke lige meget, hvilken én man vælger. Sofakøb kan være omstændige og der er faktisk mange faktorer, der skal tages hensyn til. Står du, din partner eller din familie lige nu og skal på den helt store sofajagt, så kan I med fordel hente inspiration fra denne guide. Læs med her.

Sofaer kommer i rigtigt mange farver, modeller og størrelser. Der er derfor både en del praktiske overvejelser, som skal indtænkes, når der købes ny sofa. Derudover spiller den personlige stil og indretningen selvfølgelig også ind og det hele skal gerne gå op i en højere enhed. I de følgende afsnit kan du eller I finde masser af gode råd.