Har du behov for at gøre hverdagen mere visuel for dit barn?

Der er i dag flere børn, der kan have svært ved at rumme den travle hverdag. Det betyder, at de kan blive stressede og kede af det, fordi de ikke ved, hvad der skal ske. De har så at sige behov for et slags overblik, der forbereder dem på, hvad dagen bringer, og som samtidig også viser dem, hvis de har gjort noget godt.

Hvis det er noget, du kender til, så bør du tage et kig på de mange gode muligheder, der byder sig for at visualisere hverdagen for dit barn.

Derfor er det smart med piktogrammer

Det er for eksempel noget, du kan gøre med piktogrammer. Her er der tale om små magneter med forskellige motiver, der viser en bestemt hverdagssituation. Det kan være for eksempel spisning, sport eller andet. Disse sættes, så barnet kan se, hvad der skal ske hvornår, og på den måde er det muligt at få ro i hverdagen, netop fordi barnet føler, at der er den struktur, der er behov for.

Men det er ikke det hele. Nogle børn har behov for mere end det eller noget helt andet til at blive motiveret i dagligdagen.

Vælg også en belønningstavle

Og derfor kan det også være, at en belønningstavle er en fordel hjemme hos jer. Med en sådan er det muligt at belønne dit barn, når det har gjort noget godt. Det kan være, at det har spist op, hjulpet med opvasken eller andet, der ellers kan være et dilemma.

En belønningstavle gør det på samme måde som piktogrammerne visuelt, når barnet har opnået noget, og det skaber en trang til at opnå mere.

Dermed har barnet også lettere ved at huske, hvad der er rigtigt og forkert. Fordi lige som man kan få belønninger, så kan de også fjernes igen.

Vælg komplette pakkeløsninger

Hvis du gerne vil have en belønningstavle til børn, bør du tage et kig online. Det kan for eksempel være inden for på en side som; pictoboards.dk. Her er det nemlig muligt for dig at finde forskellige pakkeløsninger, som sørger for, at du både hurtigt og nemt kommer i gang med at hjælpe dit barn med at få overblik og struktur over dagen.

Der er så at sige forskellige modeller at vælge mellem, og derfor skal du bare finde frem til den løsning, der passer bedst på dit barn.