Hovedpine kan behandles

Hovedpine kan skyldes mange ting. Fælles for dem er, at udfaldet – altså den mærkbare hovedpine – kan være skyld i manglende livskvalitet. 

Måske kender du selv til fornemmelsen af, at din hovedpine kommer snigende og gør det sværere at passe dit arbejde, være glad eller måske ligefrem være den forældre du ønsker, da hovedpinen kan bevirke, at man har en kortere lunte og lader det gå ud over andre. 

For mange vil disse scenarier være genkendelige, men heldigvis kan du søge behandling af hovedpine, så du kan føle dig som dig selv igen. 


Hvor kommer hovedpinen egentligt fra?

Hovedpine kan i mange tilfælde stamme fra nakke og skuldre. Den kan opstå, fordi vi har vores hoved i en position over længere tid, som er uhensigtsmæssig og derfor resulterer i hovedpinen. 

Når man taler om hovedpine, findes der faktisk to former. En primær og en sekundær. Den primære er blandt andet spændingshovedpine (smerter, der stammer fra nakken) eller migræne. Den sekundære skyldes derimod sygdom eller infektion. Når man taler om den sekundære, er der ofte følgesymptomer som feber, svimmelhed m.m.


Sådan kan du slippe af med din hovedpine

Tænker du, at din hovedpine er kommet for at blive, og at du simpelthen bare må leve med den? Så er der grund til fornyet optimisme. For i mange tilfælde kan hovedpinen afhjælpes og helt forsvinde, når det drejer sig om den, der er beskrevet ovenfor som den primære. Hovedpinen kommer i mange tilfælde nemlig direkte fra spændinger i nakke og skuldre, og hovedpine, der stammer derfra, kan lindres med den rette behandling. 


Din fysioterapeut kan hjælpe

Allerede da du læste, at hovedpine ofte skyldes spændinger eller en låst nakke eller skuldre, havde du muligvis en idé om, at massage eller anden kropsterapi kunne afhjælpe? I så fald er du på rette spor. Særligt en fysioterapeut kan afhjælpe de problematikker omkring nakke og skuldre, som fører til anfald af hovedpine. 

En fysioterapeut kan lave en række undersøgelser og test, hvor han ser på f.eks. din nakke i arbejdsstillinger eller lignende. Med indsigt i din krops holdning og de vaner, som du har opbygget i forbindelse med specifikke stillinger eller bevægelser, bliver det muligt for fysioterapeuten at hjælpe dig med at få aflastet områderne. På den måde undgår du de pres og spændinger, som altså fører til hovedpinen. 

Som konkrete og brugbare redskaber vil du lære, hvordan du modvirker at belaste områderne - og dermed have øvelser i dit arsenal, så du kan undgå tilbagevendende problemer med hovedpinen. 

Døjer du med hovedpine er opfordringen altså klar: Kontakt din fysioterapeut og hør mere om de muligheder, han kan tilbyde dig.