Barnets Lov giver barnet en stemme i sager om tvangsfjernelse

Er du bekendt med Barnets Lov, og hvad det kommer til at betyde for børnene?

Et nyt år er gerne lig med nye love, og 2024 er bestemt ingen undtagelse. En af årets nye love er Barnets Lov, der spiller en afgørende rolle i sager om tvangsfjernelse. Det bliver nu en pligt at høre barnets stemme i sagen, så beslutningerne ikke længere bliver truffet hen over hovedet på barnet.

Barnets Lov giver barnet partsstatus fra 10-års alderen.

Få gratis advokathjælp til at få styr på Barnets Lov

Man er berettiget til gratis advokathjælp i alle sager om tvangsfjernelse. 

Den gratis advokathjælp kan indhentes hos det velrenommerede advokatfirma Strauss & Garlik, der har stor ekspertise inden for området og derfor kan rådgive dig sikkert gennem hele processen.

Eftersom Barnets Lov er ret ny, kan det være svært at få et komplet overblik over alle de nye punkter. Strauss & Garlik står klar til at forklare dig, hvad du skal være særligt opmærksom på i den nye Barnets Lov, og hvad det både betyder for dig som forælder, barnet og ikke mindst søskende.

Børn kan søge hjælp uden forældrenes samtykke

Tvangsfjernelser blev tidligere reguleret efter Serviceloven, men det ændrer sig, nu hvor Barnets Lov er blevet en realitet.

At høre barnets stemme spiller som sagt en vigtig rolle i den nye lov, men det samme gør en effektiv sagsbehandling, så både børn og søskende kan få hjælp langt hurtigere end tidligere. Det gælder både børn af misbrugsforældre og andre udsatte børn. Den nye lov sætter imidlertid også et større fokus på søskende.

Børnene kan indgive klager over afgørelser og har ligeledes mulighed for at nægte samvær med forældre. De har desuden mulighed for at modtage behandlingstilbud i forbindelse med et misbrug i familien.

Lad advokaten klare paragrafferne

Når kommunen sender en varsel om en mulig tvangsfjernelse, er det altid en dybt alvorlig sag. Du bør derfor inddrage en advokat med øjeblikkelig virkning og lade vedkommende gennemlæse sagsakterne og rådgive dig om alle de nødvendige paragraffer, mens du rent følelsesmæssigt kan fokusere på at komme igennem denne svære fase.

En advokat er også en sikring af, at du følger alle de nødvendige procedurer mht. Barnets Lov og således står stærkere i sagen.

Husk, at du altid er velkommen til at tage en uforpligtende snak med din advokat, inden du tager dit næste skridt. Strauss & Garlik tilbyder advokathjælp over hele landet.