3 grunde til at lære dine børn at lave mad
Madlavning i hjemmet er blevet mindre og mindre udbredt i Danmark. Og det er en skam, da dine børn går glip af vigtige lektioner, som de kan bruge senere i livet. I denne oversigt får du tre gode grunde til at lave mad fra bunden, samt hvorfor det er en god idé at inddrage dine børn i madlavningsprocessen.
Sjovt samvær i køkkenet
Det er altid lærerigt for børn at være involveret i madlavning, uanset om det er derhjemme eller i det store skolekøkken med masser af Kantine inventar. Mange voksne synes ikke at madlavning er det mest spændende i verden, men stort set alle børn er vilde med det – for dem er det nemlig bare ekstra leg. Så tøv ikke med at inddrage dem når der laves aftensmad. I får garanteret masser af sjovt samvær ud af det.
Bedre mad er lig med bedre helbred
Du giver dine børn en naturlig interesse for madlavning, når du lærer dem hvordan man laver mad og hvor mad kommer fra. Når I laver mad sammen, bliver sammenværet en lige så stor del af fornøjelsen som den endelige ret på spisebordet. Dette betyder, at I vil være mindre tilbøjelige til at købe take-away eller tage fat i den frosne frysepizza fra supermarkedet. På den måde spiser I mere hjemmelavet mad, som i de fleste tilfælde også er sundere. Det fører til sidste ende til bedre helbred – både for dig og dine børn.
Opdrag selvstændige børn
Når du lærer dine børn at lave mad selv, giver du dem vigtige lektioner til livet. En af dem er at klare sig selv og ikke bruge en masse på at få andre til at lave deres mad. En anden lektion kan være en bedre forståelse af sundhed og vigtigheden af sund mad for et godt helbred.