3 gode grunde til at tage på idrætsefterskole

Hvis du gerne vil på efterskole, og har hørt om begrebet idrætsefterskole, så kan det være det har vækket din interesse. Her får du 3 gode grunde til at vælge en idrætsefterskole, hvorefter du dermed kan vurdere, om det måske er den rigtige løsning for dig?

Du er vild med idræt

Helt åbenlyst er den første gode grund, til at vælge en idrætsefterskole, at du er vild med idræt, på den ene eller anden måde. Hvis du elsker at bevæge din krop, skærpe din fysik og dit sind på samme tid, mens du udvikler dig socialt i et fællesskab, så er en idrætsefterskole det helt perfekte sted til dig. På mange idrætsefterskoler rundt omkring, eksempelvis VGIE idrætsefterskole, udbydes alverdens former for sport, så der er desuden også næsten garanti for at du finder noget for dig.

Du ønsker et stærkt fællesskab

Næstefter at du er vild med idræt, kommer fordelen ved et stærkt knyttet fællesskab, som en del af at være på efterskole generelt. Du kommer til at bo med en masse andre folk, der har helt den samme holdning til idræt som du selv. Det danner grobund for venskaber, der forhåbentlig kan holde dig hele livet. En hel del sportsgrene er desuden mere individprægede, og det kan man hurtigt fortabes i, hvis ikke der, som på en idrætsefterskole, ligges vægt på også at udvikle fællesskab.

Du kan stadig optjene eksamensbevis

Den sidste gode grund til at tage på idrætsefterskole, er at du stadig kan tage din afgangseksamen i enten 9. eller 10. klasse, selvom du ikke går på en almindelig folkeskole. Bare fordi du som linjefag kan vælge at fokusere på eksempelvis håndbold eller ishockey, er det ikke ens betydende med, at du ikke efter dit efterskoleophold kan tage på gymnasie eller lignende. En afgangseksamen her tæller lige så meget som ethvert andet sted!